ACTIVITATS FESTA DE LA RATAFIA - cancel·lada

Dissabte 27 de juny

La Festa de la Ratafia al Parc de les Olors de Claverol consisteix en una visita al Parc per conèixer i recol·lectar les diferents plantes amb les que posteriorment faràs la teva Ratafia. Seguidament farem un berenar-sopar amb productes de proximitat i tast de licors

Una activitat en la que hi pot participar tots els membres de la família.

Dissabte 27 de juny 

Hora: 19h.  I  Durada: 4 hores aproximadament  I  Preu per persona: 18€ - menors de 12 anys 12€

*El preu no inclou la base per fer la Ratafia, aquesta ens la facilita Licors Portet en diferents formats; ampolles d’1, 2 o 3 litres.

Feu la vostra reserva al 610 424 490

La Ratafia és un licor artesanal típic de Catalunya que s’elabora macerant nous verdes amb aiguardent o anís i s’afegeixen plantes aromàtiques fresques.

La tradició diu que les plantes s’han de recollir la matinada del 24 de juny pel solstici d’estiu, quan la nit és mes curta i el dia mes llarg fet que provoca que les plantes remeieres tinguin mes propietats.

Un cop s’han posat tots els ingredients a macerar es deixa 40 dies a sol i serena, exposat a la calor del dia i a la humitat de la nit. Aquests canvis de temperatura ajuden a l’alliberació dels principis actius que contenen les plantes.

El nom de Ratafia ve del llatí “rata fiat”, que sigui ratificat, i la tradició explica que antigament es brindava amb Ratafia quan es tancava un pacte.

< Tornar a activitats
Formulari de contacte


L'ACTUALITAT A
CAL PORTALÉ

On som

Veure mapa a Google Maps >